Expositie van Lithografen in Zwanenburg van 22 maart t/m 30 maart 2014

IMG_5671Op 22 maart zal deze expositie van lithografen officieel geopend worden door de Heer Frank Van Oortmerssen, directeur van het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard.
Deze expositie zal bestaan uit zeer gevarieerd werk van verschillende kunstenaars, waaronder Herman Noordermeer, welke wereldwijd gevraagd wordt te exposeren, Willy Lohman, de onlangs overleden internationaal bekende striptekenaar, Brunette van Eijseldijk, Christine van den Horn, Ita van den Horn, Non Coblens, Anita van der Veen en anderen.

Adres: ” het witte huis” Iepenlaan 17 te Zwanenburg
Op deze openingsdag is de expositie te bezichtigen van 14.00 tot 17.00.
Zondag 23 maart en zaterdag 29 maart is de expositie te bezien van 12.00 tot 17.00 uur.
Zondag 30 maart is de laatste dag van deze expositie. U bent dan welkom van 16.00 tot 20.00 uur, waarbij een optreden zal zijn van Klezmerband Pietsiekata.

Zaterdag 8 juni 2013 in Zwanenburg Vereniging Smaragd festijn!!!

a.s. zaterdag 8 juni zal er in Zwanenburg een groot festijn worden georganiseerd t.b.v. Vereniging Smaragd .Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op het sportcomplex van H.S.C. de Bataaf te Zwanenburg.  De Vereniging Smaragd begon haar reis 16 jaar geleden als de ‘Vereniging Smaragd Reizen’ op initiatief van Rob Foss, een zeer bevlogen man die zijn verbondenheid met het voormalig vaderland Nederlands Indië, wilde delen met de Nederlandse bezoekers van het hedendaagse Indonesië.De Vereniging Smaragd is de ideologie van haar oprichter trouw gebleven: kennismaken met andere culturen en waar mogelijk de levensomstandigheden van het volk verbeteren. Op hun reizen speuren de leden immer naar kleinschalige projecten die de Vereniging met behulp van donaties en een deel van de verkregen contributies kan steunen.

Zo werd in 2005 op het eiland Sumatra een school gerenoveerd, die door een natuurramp zo goed als onbruikbaar was geworden: er werden nieuwe banken aangeschaft en het dak werd gerepareerd, zodat de kinderen weer droog de lessen konden volgen.

op Java steunen de leden ‘Kasih Karunia’ (Gezegende Liefde), een tehuis waar momenteel zo’n vijftig niet gewenste kinderen liefdevol worden verzorgd onder leiding van Bapak Tíus en zijn vrouw. Omdat financiële en materiële middelen vrijwel ontbreken, worden deze kinderen door middel van eenmaandelijkse bijdrage van leden – van wie sommige zich als ‘sponsor-ouder’ hebben aangemeld – financieel ondersteund, zodat zij ten minste verzekerd zijn van een zorgeloze jeugd. Veel leden hebben het tehuis inmiddels bezocht om zo een band met ‘hun’ kind op te bouwen of, bij het zien van de ‘anaks’ (kinderen), sponsor-ouder te worden.

Om deze vereniging te sponsoren heb ik een kunstwerk aangeboden wat op deze dag geveild zal worden. Ik draag deze vereniging een warm hart toe en hoop dat veel mensen deze dag zullen bezoeken!!!!

 

Expositie tijdens open week-end in de Heimanshof 1 en 2 juni 2013

Dit open week-end in de Heimanshof heeft als thema “kunst”.  Hier zal ik enkele van mijn werken exposeren.  Tijdens dit week-end zijn veel leuke workshops te volgen voor kinderen en volwassenen en is er veel moois te zien in de tuin zelf.  Ik kan jullie aanraden de Heimanshof een bezoek te brengen, want het is een prachtig stukje natuur in Hoofddorp, gerund door zeer bevlogen vrijwilligers!

Zelf moet ik nog even flink aan de bak om alles voor die tijd voor elkaar te hebben: ik ben er trots op gevraagd te zijn om daar mijn werk te laten zien……. Tot zaterdag of zondag!

De Heimanshof
Wieger Bruinlaan 1,
2132 AW Hoofddorp

mooie etalage

De etalage bij boekhandel Stevens ziet er prachtig uit! Alles op tijd klaar en de eigenaresse is zeer enthousiast…… Ze stuurde hier speciaal een berichtje voor: 

Wat een prachtige etalage is het geworden, wauw!

Dit moesten we maar niet te vaak doen, met zulke mooie werken is er geen
mens die nog op de boeken let. Ha!

Dank dat u toentertijd vroeg of u uw werk hier mocht exposeren.

Groeten,

Lisa Snijders

Boekhandel Stevens
Nieuweweg 63
2132 CM Hoofddorp
Tel.: 023-564 09 05
www.boekhandelstevens.nl
E-mail: info.stevens@libris.nl
KvK: 34393732

Morgen ga ik zelf kijken en hoop ik een foto van de etalage te kunnen plaatsen.

Expositie 4 juli t/m 31 juli 2012

Vanaf 4 juli wordt mijn werk getoond bij Boekhandel Stevens te Hoofddorp.

Er  hangt alleen grafisch werk; hoogdruk en diepdruk. Deze werken worden ondersteund door gedichten, de meeste van de hand van Eline Gumbert. Deze gedichten zijn gemaakt bij de werken.

Waddenzee

de afmetingen van dit werk zijn 50cm x 40cm

Glans op het water
Zand golft in de avondzon
Zo licht en donker

Eline zal hier ook exposeren met haar grafische werken: allen hoogdruk. Zij heeft werken gemaakt bij haar gedichten!

Uiteraard zijn we druk doende alles op tijd voor elkaar te krijgen: werken nakijken, flyers verzorgen, stukjes inleveren bij de media enz. enz.

Spannend!

Kom vooral een kijkje nemen in de etalage van Boekhandel Stevens. Deze is gevestigd aan de Nieuweweg 63  te 2132 CM Hoofddorp.